Folkfestival i Søby

Den 9. juni inviterer MidtFolk og Fermaten til folkfestival i de historiske omgivelser i Søby. Denne dag kan du opleve tre fantastiske navne: Anders og Bent Bro, Sønderfolk og Antonius Band.

Med i prisen på billetten er også indgang til museet i Søby Brunkulslejer, så hvis man ankommer i god tid, kan man opleve historien om brunkulslejerne inden en eftermiddag og aften fyldt med musik.

Du kan også tilkøbe en sandwich. Det gør du, når du køber billetten her på siden. Når du har lagt dine billetter i kurven, kan du efterfølgende tilkøbe sandwich. Salget af sandwich stopper den 7. juni.

I Søby Brunkulslejer er der fine adgangsforhold for gangbesværede og kørestolsbrugere til festivalpladsen.

Program (med forbehold for ændringer):

13.00: Dørene åbner
14.00: Anders og Bent Bro
15.45: Sønderfolk
16.45: Antonius Band

De optrædende

Anders og Bent Bro

Anders er nævnt først, fordi han uden tvivl er det største musiske talent af disse to herrer i denne konstellation mellem to Broer. Anders er journalist på TV MIDTVEST, hvor han blandt andet er den ene del af duoen, der kører landsdelen tynd med Vibeke Nipper i FOTOVOGNEN. Han har spillet og sunget siden han var helt lille. Han spiller på klaver, keyboard, harmonika og guitar. Ud over at spille med ”den gamle” er Anders også en fjerdedel af gruppen FÆTTERS. Bent Bro har i 35 år arbejdet med – og for – fiskerne fra Thyborøn Havns Fiskeriforening. Siden 1981 har han været medlem af TØRFISK, hvor han efter 42 år gik i land i 2023.
Anders og Bent Bro har spillet sammen i 15-20 år – og mens Anders mestrer flere instrumenter, holder Bent sig til sin guitar – sin trofaste følgesvend siden 1969, hvor han modtog den første undervisning. Det er også Bent der forestår snakken og introduktionen til sangene, hvor flere nok også vil mene at snakketøjet er bedre end ”spilletøjet”.
Anders og Bent Bro vil tage publikum med på en sejltur i sang og musik med fortællinger fra det vestjyske område. Der indgår altid flere fællessange, så publikum også bliver en aktiv del af koncerten. Altså kort sagt: Et liv i fisk og musik mellem to Broer.

Sønderfolk

Dyk ned i en verden af nyskrevet nordisk folkemusik og traditionelle sønderjyske melodier med den talentfulde duo “Sønderfolk” bestående af Annelene Toft Christensen og Michael Hornhaver Mortensen. Med violin og guitar som deres instrumenter, skaber de en unik musikalsk oplevelse, der reflekterer deres dybe forankring i den traditionelle nordiske folkemusik. (Foto: Ard Jongsma)

 

Antonius Band

Antonius Band er Still going strong, selvom gruppen har 42 år på bagen – og tre af gruppens medlemmer har været med helt fra starten. Repertoiret har altid været stærkt præget af irsk/amerikansk folk(rock) samt udvalgt musik fra 60’erne og 70’erne. De senere år er der kommet nye boller på suppen – eftertænksomheden har bredt sig, og det har resulteret i mere selvkomponeret musik. Desuden er repertoiret blevet bredere med større fokus på tekster og historien bag musikken.
Ved en koncert med Antonius Band kan man udover egne kompositioner risikere at opleve shanties, folktraditionals, blues,  klassisk musik og reels, alt sammen med et stort og tydeligt Antonius Band-aftryk. En spændende musikalsk og yderst humoristisk oplevelse, hvor der konstant bydes på overraskelser . Medlemmerne er Freddy Sangild, HP Ravn, Mogens Raunsgaard, William Nielsen og Bent Østergaard. Man benytter sig af akustiske og elektriske guitarer, violin, 5 strenget banjo, mandolin, bas og trommer.

  • Priser:

    Kr. 175/135

Dato

09. jun 2024

Tid

13:00 - 18:00

Læs mere

Billetkøb

Sted

Søby Brunkulsmuseum
Billetkøb

Vi samarbejder med: