Joby Fox

Koncert i Fermatens Lounge, lørdag 15. februar 2020

Joby Fox er sangskriver og musiker fra Belfast (singer songwriter & contemporary folk) og har haft en lang karriere internationalt. Han er en af Nordirland’s levende legender. Han skrev blandt andet byen’s uofficielle hymne, ‘Belfast’, der toppede Irland’s hitliste tilbage i 90’erne.

Joby har for nyligt spillet med Pligten Kalder (Torben Steno / Johan Olsen) på deres 2019 tour i Danmark, hvor han blev taget rigtig godt imod! Joby og hans musik var også med i et program på DR1 sidste år, ‘Anne og Anders i Brexitland’. Steno ynder at kalde ham for “Brexit-flygtningen”.

Joby har spillet (næsten) overalt. I 2014 åbnede han for FN’s første internationale fredsfestival i Hong Kong, og han har senest spillet i New York City og Woodstock, og i Mellemøsten.

Joby er nu flyttet til Silkeborg med sin danske familie. Fra februar 2020 gæster han de danske spillesteder. Og det er ikke hvem som helst, der nu har bosat i Jylland.

Et barn af borgerkrig og uroligheder i Nordirland, hvor han som teenager tit stod forrest i kampen mod uretfærdighed og militær, har han fra en tidlig alder og igennem sit virke som kunstner måtte forholde sig til livet’s helt store og svære spørgsmål og udfordringer. Som han selv siger, så blev musikken både hans redning og hans våben.

I 2015 tog Joby en uventet pause i sin karriere, da han en dag havde fået nok af det han så i nyhederne og drog til Lesbos for at hive folk ud af druknedøden under flygtningekrisen. Joby startede dernæst NGO’en Refugee Rescue. Selvom Joby nu er tilbage ved musikken igen er han stadig med i bestyrelsen og sørger for at det humanitære arbejde fortsætter. Livet har kastet ham ud i mange udfordrende situationer, men han formår hver gang at vende hjem med en masse ord og toner der vælter ud i nye smukke og udfordrende sange.

Dato

15. feb 2020
Expired!

Tid

21:00 - 23:30

Billetpris

Forsalg: kr. 125. Medlem af MidtFolk: kr. 85.

Læs mere

Billetkøb

Sted

Fermaten
Smallegade 4, 7400 Herning
Billetkøb

Vi samarbejder med: